Foto: Reuters/Scanpix

"Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieki Eiropā ierodas kā maskējušies bēgļi, apgalvojis Vācijas Federālā konstitūcijas aizsardzības biroja pārstāvis Hanss - Georgs Māsens, piektdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Drošības dienesta pārstāvis ar šādu paziņojumu nācis klajā dienu pēc tam, kad Vācijas drošības spēki izjaukuši "Daesh" plānotu teroraktu Berlīnē.

Māsens sacījis, ka pagājušā gada terorakti Parīzē pierādījuši: "Daesh" apzināti teroristus iesūta Eiropā kopā ar bēgļu straumi.

"Mēs esam vairākkārt redzējuši, ka teroristi ir maskējušies vai uzdodas par bēgļiem. Tas ir fakts, ar ko drošības iestādes nepārtraukti saskaras," Māsens atzinis televīzijai "ZDF".

"Mēs cenšamies atpazīt un identificēt tos "Daesh" kaujiniekus un teroristus, kuri ir iekļuvuši Eiropā," uzsvēra Māsens.

Berlīnes laikraksts "The Berliner Zeitung" piektdien citējis Māsena teikto, sakot, ka Vācijas Federālais konstitūcijas aizsardzības birojs saņēmis vairāk nekā 100 norādes jeb mājienus par to, kur "Daesh" kaujinieki uzturas starp bēgļiem, kas pašlaik ir Vācijā.

Vācijas bailes par teroristu uzbrukumiem pastiprinājušās kopš pagājušā gada terorakta Parīzē, kur bojā gāja 130 cilvēki, informē "Reuters".

"Mēs pašlaik esam nopietnā situācijā. Pastāv augsts risks, ka var notikt terorakts, taču drošības iestādes, izlūkošanas dienesti un policijas iestādes visu laiku ļoti tam pievērš uzmanību, jo mūsu mērķis ir samazināt šo risku, cik vien ir iespējams," piebildis Maassens.

Tāpat "Reuters" norāda, ka ceturtdien aizturēti divi vīrieši, kas varētu būt saistīti ar "Daesh" kaujiniekiem un to plānoto uzbrukumu Berlīnē.

Ziņots, ka pagājušajā gada 17. novembrī, neilgi pirms Vācijas un Nīderlandes futbola spēles sākuma, tika evakuēts Hanoveres stadions, bet mačs tika atcelts.

Sākotnējā informācija liecināja, ka tas noticis pēc "aizdomīga priekšmeta" atrašanas. Spēle atcelta mazāk nekā divas stundas pirms tās sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!