Foto: AFP/Scanpix

Teroristiskā grupējuma "Daesh" nemiernieki izdevuši pamācību jeb vadlīniju kopumu, kur cita starpā skaidrots kā grupējuma biedriem notvert, seksuāli izmantot un turēt gūstā sievietes, vēstī portāls "Independent".

Šīs vadlīnijas nākušas atklātībā pirms ASV Senāta ziņojuma par nopratināšanas metodēm, kādas ASV Centrālā izmeklēšanas pārvalde (CIP) pielieto pret teroristiem.

Tiek uzskatīts, ka vadlīnijas izdotas 3.decembrī, tās angļu valodā iztulkojuši Tuvo Austrumu Mediju izpētes institūta pētnieki. Viņi norāda, ka vadlīnijas varētu būt radījuši ekstrēmākie "Daesh" aktīvisti.

Pagājušajā mēnesī Bristoles Dzimuma un vardarbības izpētes centrs paziņoja, ka "Daesh" kaujinieki varētu būt nolaupījuši vairāk nekā 2 500 sieviešu, kuras pārstāv Jazidi reliģisko minoritāti Sīrijā un Irākā. Savukārt 4 600 sieviešu ir bezvēsts pazudušas. Pētnieki norādīja, ka pret sievietēm nemiernieki izturas kā pret lopiem.

Vadlīnijās skaidrots, ka ir atļauts sagūstīt sievietes, kuras nav musulmanietes. Tāpat paskaidrots, ka vienīgais iemesls, kas nepieciešams, lai padarītu gūstekni par vergu, ir "nepareizā" ticība.

Kaujinieki skaidro, ka ir atļauts izvarot sievieti tiklīdz tā sagūstīta, tāpat atļauts stāties attiecībās ar meiteni, kura nav sasniegusi pubertāti, ja viņa tam ir piemērota.

Pētnieki norāda, ka, lai arī šokējošas, tomēr šīs vadlīnijas nav nekas jauns, jo "Daesh" attieksme pret neticīgajiem un vergiem bijusi zināma jau iepriekš.

Jau vēstīts, ka teroristiskā grupējuma "Daesh" nemiernieki nogriezuši galvas četriem kristiešu bērniem, kuri atteikušies kļūt pāriet islāma ticībā. "Daesh" vajā kristiešus un citas reliģiskās minoritātes. ASV un sabiedroto koalīcija regulāri veic uzlidojumus teroristiskā grupējuma pozīcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!