Foto: Kadrs no video
Teroristu organizācija "Daesh" dažu nedēļu laikā publicējusi vairākus video, kuros redzama par spiegošanu vai grēkošanu apsūdzētu cilvēku nogalināšana. Tostarp publiskots video, kurā upurus nošauj blonds puisēns no kādas Eiropas valsts, vēsta "Iraqi News".

Irākas ziemeļos esošā Ninīves reģiona galvaspilsētā Mosulā uzņemtajā video ar nosaukumu "Bet, ja jūs atgriezīsieties, mēs atgriezīsimies 3" samontēti dažādi kadri no gaisa uzlidojumiem teroristu kontrolētajām pilsētām, demonstrējot, ka tajos cieš arī sievietes un bērni. Tā turpinājumā tiek nogalināti vairāki "spiegi", gan viņus nošaujot no neliela attāluma, gan viņiem nocērtot galvas.

Kārtējo reizi gūstekņi tērpti zīmīgajos oranžajos tērpos, kādos ASV tiek turēti noziedznieki. Tāpat ne pirmo reizi pirms viņu nogalināšanas, apsūdzētie tiek turēti lielā metāla krātiņā.

Pie aptuveni 15 minūšu garā video beigām redzams kamuflāžas raksta drēbēs tērpts blonds puisēns kāda "Daesh" terorista klātbūtnē. Sava aizbildņa iedrošināts viņš vienu no aizturētajiem nošauj ar pistoli, tēmējot viņa galvā no mugurpuses. Noprotams, ka zēns ieradies Irākā no Eiropas kopā ar kādu no saviem vecākiem.

"Daesh" propagandas nolūkos baisus "noziedznieku" sodīšanas video izplata jau kopš 2014. gada, kad grupējums militārā operācijā pārņēma plašas teritorijas Irākā un Sīrijā. Pēdējo mēnešu laikā to pozīcijas ir ievērojami pasliktinājušās, kas varētu būt galvenais iemesls jaunu savus ienaidniekus iebiedējošu video radīšanai.

Iepriekš džihādisti pat izsludināja konkursu par radošākā nāves soda izplānošanu, kā rezultātā cilvēkus nogalinājuši, tos sadedzinot, sabraucot ar buldozeriem, uzspridzinot un noslīcinot. Tostarp nāvessodu izpildē vairākkārt piedalījušies bērni, saukti arī par kalifāta lauvēniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!