Foto: Publicitātes foto

Ar teroristisko grupējumu "Daesh" ("Islāma valsts") saistīti kaujinieki publicējuši fotogrāfijas, kur redzami ieroči un ekipējums, kas iepriekš piederējis Afganistānas austrumos dienošajiem ASV karavīriem, bet nu ir nonācis grupējuma rokās, vēsta aģentūra "Reuters".

Fotogrāfijās, kas tika publicētas sestdien, redzams pārnēsājams raķešmetējs, radio, granātas, kā arī cits aprīkojums, ko Afganistānas armija parasti neizmanto. Attēlos redzama arī ASV armijas karavīra Raiena Larsona identifikācijas karte.

ASV armijas komandieri Kabulā noraidījuši baumas, ka minēto kareivi sagūstījuši teroristi, pieminot, ka viņš joprojām turpina dienēt savā vienībā.

Amerikāņu speciālo uzdevumu vienības kopā ar Afganistānas spēkiem veic ofensīvu Nangarharas provincē pie Pakistānas robežas pret kareivjiem, kuri zvērējuši uzticību teroristiskajam grupējumam "Daesh". Jūlijā provincē ievainoti tika vismaz pieci speciālo uzdevumu vienības kareivji, raksta "Reuters".

Kareivis Larsons piedalījās operācijā kopā ar Afganistānas armijas spēkiem. Pēc operācijas beigām daļa viņa ekipējuma tika pamesta, skaidro ASV armijas pārstāvji. Taču šobrīd nav skaidrs, kad un kā ekipējums tika pazaudēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!