Foto: AFP/Scanpix

Nemiernieki no teroristiskā grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") Irākā, iespējams, dzīvus darvas mucās sadedzinājuši sešus cilvēkus, kurus šariata tiesa atzinusi par vainīgiem sadarbībā ar ienaidniekiem, atsaucoties uz vietējo mediju vēstīto, raksta "International Business Times".

Saskaņā ar kāda avota pausto medijam "Iraq News" nāvessodu piespriedusi šariata tiesa, kas visas sešas personas atzinusi par vainīgām sadarbībā ar citu dumpinieku grupējumu, kas cenšas padzīt "Daesh" no Mosulas un visa Ninīves apgabala.

"Cilvēki tika ievietoti tvertnēs, kas pilnas vārošas darvas, un nāvessoda izpilde notika vienā no ISIS ("Daesh") komandcentriem. Nāvessodi tika izpildīti publiski un to mērķis bija sēt bailes pilsētnieku vidū," medijam pastāstījis avots.

Dedzināšana notikusi Irākas ziemeļos esošajā Mosulā.

"Daesh" publiskus un brutālus nāvessodus izmanto cilvēku iebiedēšanai, un, kā raksta "International Business Times", pēdējā laikā tie kļuvuši vēl vardarbīgāki un brutālāki, savukārt apsūdzību loks, par kurām tiek piespriests nāvessods, arvien paplašinoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!