Foto: Kadrs no video

Kārtējā "Daesh" publicētajā propagandas video redzami trīs bērni, kuri džihādistu daļēji ieņemtajā Deir ez Zorā, Sīrijā, vardarbīgi nogalina teroristu grupējuma gūstekņus, kuri esot spiegojuši kurdu spēku labā, ziņo "Ara News".

Publiskotajā video visi trīs džihādistu sagūstītie vīrieši atzīstas spiegošanā kurdu "Tautas aizsardzības vienību" (YPG) labā. YPG, kas ir tieši saistīta ar Turcijas "Kurdistānas Strādnieku partiju" (PKK), veido būtisku daļu no Ziemeļsīrijā dominējošajiem kurdu un arābu veidotajiem "Sīrijas Demokrātiskajiem spēkiem", kuri kopš 2015. gada no "Daesh" atkarojuši plašas teritorijas un patlaban īsteno operāciju Rakas apkārtnes atbrīvošanai.

Savukārt visu trīs vīriešu slepkavas bijuši tā dēvētie "kalifāta lauvēni". Tā "Daesh" dēvē bērnu karavīrus, kurus pašpasludinātajā kalifātā "Islāma valsts" apmāca džihādam.

Jaunākajam, kurš publicētajā video "spiegu" nogalina ar šāvienu galvā, esot tikai četri gadi, bet deviņus un trīspadsmit gadus veci zēni sagūstītajiem ar nazi nogriež galvas. Redzams, ka slepkavības notikušas pieaugušo kaujinieku uzraudzībā.

"Acīmredzami, šiem bērniem "Daesh" radikāļi ir izskalojuši smadzenes. Viņi nolaupa bērnus un spiež viņus pievienoties treniņnometnēm Rakā, Deir ez Zorā un Mosulā," notikušo komentē aktīvistu tīkla "Deir ez-Zor 24" vadītājs Omārs Abu Laila.

"Kalifāta lauvēni" ir kļuvuši par oficiālu džihādistu vienību, kuras daļas sastopamas lielākajā daļā "Daesh" kontrolēto pilsētu. Tai rekrūtētie bērni trīs mēnešu garumā apgūst šariata kursu un militāro apmācību. Pēcāk tie tiek izsūtīti uz dažādām pilsētām noteiktu uzdevumu veikšanai. Liela daļa no viņiem dodas pašnāvnieku misijās ar sprāgstvielām pildītos auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!