Foto: Kadrs no video

Teroristu organizācija "Daesh" publicējusi jaunu video, kurā īpaši brutālā veidā tiek noslepkavoti cilvēki, kurus džihādisti dēvē par "ASV koalīcijas spiegiem".

Video sākas ar montāžu, kurā esot redzami "spiegu" uzņemtie kadri, bet tālāk tiek atgādināts par iepriekšējām slepkavībām un teroristu uzbrukumiem, kurus pastrādājis grupējums.

Tad tiek demonstrēts, kā apsūdzētie tiek pratināti, bet pēc tam barā kā dzīvnieki sadzīti kādā kautuvē. Tur pa vienam tie tiek izvilkti telpas vidū un noslepkavoti, ar nažiem pārgriežot rīkles. Vairāki no viņiem ir spiesti noskatīties, kā tiek nogalināti citi spiegošanā apsūdzētie, pirms tas pats notiek ar viņiem. Video noslēdzas ar visu aizturēto noslepkavošanu un pakāršanu uz kautuves āķiem.

Video pirmdien publicējis "Daesh" grupējuma "Wilayat al-Khayr" atzars, kurš kontrolē teritorijas Sīrijas austrumos Deir ez Zoras reģionā. To pārpublicējis portāls "ZeroCensorship" (brīdinām, ka cilvēkiem ar vājiem nerviem to nav ieteicams skatīties).

Ziņots, ka ASV vadītā koalīcija apmāca Irākas karavīrus, kā arī veic uzlidojumus "Daesh" pozīcijām Irākā un Sīrijā. Tai nereti palīdz vietējie iedzīvotāji, kuri nosūta teroristu pozīciju koordinātas. Oficiālas informācijas par to, vai noslepkavotie patiešām sadarbojušies ar ASV vadīto koalīciju, pagaidām nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!