Sprādzienos Sīrijas galvaspilsētas Damaskas piepilsētā un valsts vidienes pilsētā Homsā, par kuriem uzņēmies atbildību džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts"), svētdien nogalināts 121 cilvēks, paziņoja nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Pēc tās sniegtās informācijas, svētdienas rītā Homsā eksplodēja divas ar sprāgstvielām piekrautas vieglās automašīnas, nogalinot 59 un ievainojot vairākus desmitus cilvēku. Lielākā daļa upuru un cietušo ir civiliedzīvotāji.

Terorakts notika Homsas Zahraas rajonā, kur vairākums iedzīvotāju pieder šiītu sektai alavītiem. Šai sektai pieder arī Sīrijas prezidents Bašars al Asads un daudzi viņa režīma elites pārstāvji.

Sprādzieni nodarījuši lielus postījumus apkārtējām ēkām un transportlīdzekļiem.

Homsā, kuras lielāko daļu kontrolē valdības spēki, šādi terorakti notikuši arī agrāk. Janvārī divu teroristu pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos Zahraas rajonā tika nogalināti 22 cilvēki. Arī par šiem sprādzieniem uzņēmās atbildību džihādistu grupējums "Daesh".

Dienas otrajā pusē galvaspilsētas Damaskas piepilsētā Sajidazeinabā pie šiītu mošejas notika ar spridzekļiem piekrautas vieglās automašīnas eksplozija un uzspridzinājās divi teroristi pašnāvnieki, nogalinot 62 cilvēkus. Upuru vidū bija vairāki skolēni, kas pēc mācībām nāca ārā no tuvējās skolas.

Sprādzieni notika pie mošejas, kurā atrodas musulmaņu pravieša Muhameda mazmeitas Zeinabas kaps.

Līdzīgi uzbrukumi Sajidazeinabā ir notikuši arī iepriekš. Par svētdienas sprādzieniem Homsā un Sajidzeinabā uzņēmies atbildību grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!