Foto: AFP/Scanpix
"Daesh" pārstāvis Abu Mohammed al-Adnani nācis klajā ar paziņojumu, ka grupējums sarīkos uzbrukumus Rietumiem Ramadāna laikā, svētdien ziņo CNN.

CNN atgādina, ka "Daesh" šogad jau sarīkoja teroraktus Briseles lidostā un metro stacijās, savukārt pagājušā gada novembrī Parīzē nogalināja vairākus desmitus cilvēku.

Kā norāda CNN, neviens grupējums pagaidām nav uzņēmies atbildību par kompānijas "EgyptAir" pasažieru lidmašīnu "Airbus" A320, kas naktī uz ceturtdienu iekrita Vidusjūrā.

Ramadāna mēnesis sāksies jau jūnijā, kad 30 dienu laikā no rītausmas līdz saulrietam musulmaņi atturēsies no ēšanas un dzeršanas.

Tiek uzskatīts, ka par jebkuru labu darbu šajā Ramadāna mēnesī Allāhs atlīdzina 700 reizes vairāk nekā citā laikā un arī šajā mēnesī pastrādātie grēki ir smagāki par citā laikā pastrādātajiem. Gavēņa pēdējās dienās ticīgajiem jādod žēlastības dāvanas, kas ir obligāti katram ticīgajam, kurš neizjūt trūkumu.

Līdz ar garīgo attīrīšanos un pilnveidošanos Ramadāns musulmaņiem ir arī piemiņa par atklāsmi, kad naktī uz svētā mēneša 27. datumu pravietis Muhameds sāka pieņemt Korānu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!