Foto: Reuters/Scanpix

Teroristiskā grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieki pirmdien atkarojuši stratēģiski nozīmīgo Rajas pilsētiņu pie Sīrijas un Turcijas robežas, ko pirms dažām dienām ieņēma sīriešu nemiernieki, tādējādi cerot nogriezt islāma ekstrēmistu piekļuvi Turcijas teritorijai.

Turcijas armija pēc notikušā sākusi apšaudīt IV pozīcijas Sīrijā, ziņo Turcijas mediji.

Kā vēsta Londonā bāzētā cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR), IV kaujinieki atguvuši Rajas ciematu Alepo provinces ziemeļos, kas, kā apgalvo nemiernieki, ir svarīgs islāmistu izmantots atbalsta punkts kontrabandai no Turcijas.

SOHR direktors Rami Abdelrahmans aģentūrai DPA pavēstīja, ka nemiernieki zaudējuši vēl sešus ciematus un tādējādi IV izdevies faktiski likvidēt viņu pagājušajā nedēļā gūtos panākumus.

Kā norādīja Abdelrahmans, tas apliecina, ka neviens bez gaisa atbalsta nespēj noturēt kontroli pār teritorijām pret IV tīkojumiem.

Opozīcijas karotāji spēja Raju ieņem ar ASV gaisa spēku atbalstu.

Turcijas artilērija pirmdien apšaudīja IV mērķus Sīrijā no haubicēm, kas izvietotas Kilisas reģionā, ziņoja privātais telekanāls NTV.

Sīrijā kopš 27 .februāra lielākoties tiek ievērots pagaidu pamiers starp valdības spēkiem un nemierniekiem, bet tas neattiecas uz džihādistu grupējumiem "Daesh" un "Nusras fronte".

Februārī Turcijas armija ar haubicēm apšaudīja Sīrijas kurdu Demokrātiskās savienības partijas (PYD) un tās militārā spārna Tautas aizsardzības vienību (YPG) mērķus Sīrijas teritorijā. Turcijas armija toreiz skaidroja, ka tikai atbild uz apšaudēm, bet kopš pamiera sākšanās kurdu pozīcijas Sīrijā nav apšaudījusi.

Vašingtona atzinīgi vērtē Turcijas lomu koalīcijā pret IV, un ASV amatpersonas dažkārt pat aicinājušas Ankaru vairāk iesaistīties cīņā pret džihādistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!