Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Teroristu grupējums "Daesh" ceturtdien pavēstīja, ka kurdu kontrolētajās teritorijās Sīrijā "atbrīvojis" tur apcietinājumā turētās sievietes.

Jau iepriekš ticis ziņots, ka 9.oktobrī sāktās Turcijas ofensīvas gaitā Sīrijas ziemeļaustrumos no apcietinājuma izbēguši ieslodzītie džihādisti. Paziņojumā ziņapmaiņas lietotnē "Telegram" "Daesh" apliecināja, ka tās kaujinieki trešdien uzbrukuši drošības struktūru objektam uz rietumiem no džihādistu "kalifāta" agrākās galvaspilsētas Rakas un atbrīvojuši Sīrijas kurdu spēku "nolaupītās musulmaņu sievietes".

To, cik daudzas "Islāma valsts" locekles vai džihādistu sievas atbrīvotas, teroristu organizācija neatklāja. Sīrijas kurdiem bija izšķiroša loma ASV vadītajā militārajā operācijā Sīrijā, kuras rezultātā tika sakauts "Daesh" "kalifāts".c

Kurdi jau iepriekš brīdinājuši, ka līdz ar Turcijas uzbrukumu nespēs nodrošināt pienācīgu sagūstīto "Daesh" džihādistu apsardzi, jo kurdu kaujinieki tiek nosūtīti uz fronti stāties pretī iebrukušajiem Turcijas karapūļiem. Rietumi arī pauduši bažas, ka, pateicoties Turcijas uzbrukumam, tiek sekmēta "Islāma valsts" atdzimšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!