Dagestānā aizturētas sešas sievietes, kas gatavojušās veikt teroraktus Krievijas centrālajā daļā, paziņoja Krievijas Nacionālais pretterorisma centrs (NPC).

Centrā apliecināja, ka sievietēm konfiscētas atvadu vēstules tuviniekiem, kurās viņas izsaka vēlēšanos aiziet no dzīves un dod padomus "māsām" iet to pašu ceļu.

Viņām visām ir no 15 līdz 29 gadiem, turklāt četras no sešām aizturētajām sievietēm ir savulaik nogalināto pagrīdes vadoņu atraitnes, bet divas iepriekš tikušas sauktas pie kriminālatbildības par ieroču glabāšanu un tika uzskatītas par bezvēsts pazudušām.

Centrs arī ziņo par diviem aizturētiem vīriešiem, no kuriem viens bija saistīts ar terora aktiem Maskavas metro šā gada martā. Domājams, ka tieši viņš nogādāja metropolitēnā pašnāvnieces, kuras veica terora aktu, Lubjankas un Kultūras parka metro stacijās.

Pašlaik visi aizturētie sniedz liecības. Tikmēr speciālie dienesti meklē plānoto terora aktu organizētājus.

Ir zināms, ka, veicot kratīšanu adresēs, kurās atradās aizdomās turētie, tika atrastas un konfiscētas divas pielādētas pistoles, viena ar klusinātāju, kā arī divas jostas, kuras varēja izmantot, lai uzspridzinātos.

Tika atrasts arī daudz priekšmetu ārējā izskata pārveidošanai, reliģiskā literatūra par džihādu, piezīmju grāmatiņas ar tiesībsargājošo iestāžu darbinieku automašīnu numuriem.

Krievijas Federālā drošības dienesta Izmeklēšanas nodaļa Dagestānā jau ierosinājusi krimināllietu par gatavošanos noziegumam un terora aktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!