Vācijas autobūvētājs "DaimlerChrysler", kura ikgadējais pārdošanas apjoms sasniedz 149,98 miljardus eiro, ierindojas pirmajā pozīcijā starp 500 Eiropā lielākajām kompānijām ieņēmumu ziņā.
Par to liecina pirmdien publicētā reitinga tabula laikrakstā "Wall Street Journal Europe" (WSJE) un vācu biznesa laikrakstā "Handelsblatt".

Turklāt no desmit Eiropā lielākajām kompānijām sešas ir vācu firmas. Ceturtajā vietā sarakstā ir Vācijas autobūvētājs "Volkswagen", piektajā - apdrošināšanas firma "Allianz", sestajā - elektronikas firma "Siemens", septītajā - "Deutsche Bank" un desmitajā - energofirma "Veba".

Otrā lielākā Eiropā ir britu naftas kompānija "BP Amoco", savukārt Francijas apdrošinātājs AXA ierindojas trešajā, Nīderlandes naftas koncerns "Royal Dutch"- septītajā un Itālijas holdings "Ifi" - devītajā pozīcijā.

Tirgus kapitalizācijas ziņā līderfirma ir britu mobilo tālruņu operators "Vodafone AirTouch", kuras tirgus kapitalizācija ir 283,21 miljards eiro. Savukārt "DaimlerChrysler" ar tirgus kapitalizāciju 62,54 miljrdi eiro tabulā ierindojas tikai 26.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!