Ceturtā daļa no 160 000 palestīniešu ierēdņu, kuriem algas nav maksātas pēdējos trīs mēnešus, savas algas saņems tuvākajās dienās, otrdien paziņoja palestīniešu premjerministrs Ismails Hanija.
"Finanšu ministrija samaksās pilnas algas par mēnesi visiem valdības darbiniekiem, kuru algas ir mazākas par 1500 šekeļiem (183 lati) mēnesī," iknedēļas valdības sēdes sākumā paziņoja Hanija.

Aptuveni 40 000 palestīniešu pašpārvaldes darbinieku saņems pilnas algas, bet pārējie darbinieki saņems aizdevumus, viņš piebilda.

Eiropas Savienība (ES), kas bija lielākais palīdzības sniedzējs palestīniešiem, un ASV iesaldējušas palīdzības maksājumus palestīniešu pašpārvaldei kopš radikālās islāmistu kustības "Hamas" nākšanas pie varas sakarā ar tās nevēlēšanos atteikties no vardarbības un atzīt Izraēlas pastāvēšanas tiesības.

Palestīniešu pašpārvalde palīdzības pārtraukšanas dēļ nav spējīga izmaksāt algas aptuveni 160 000 ierēdņu. Neviens no viņiem nav saņēmis algu kopš februāra, un tas ir ietekmējis aptuveni viena miljona cilvēku jeb ceturtās daļas palestīniešu dzīvi, kas dzīvo jau tā nabadzīgos apstākļos Gazas sektorā un Rietumkrastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!