Foto: stock.xchng
Daļai strādājošo Lielbritānijā būtu jāturpina darba gaitas līdz pat 81 gada vecumam, lai viņi varētu izveidot uzkrājumus, kas nodrošinātu viņiem tādu dzīves līmeni pensijā, kāds ir viņu vecākiem, liecina jauns pētījums, ko sagatavojis britu pensiju fonds "Royal London".

Pētījums publicēts laikā, kad Lielbritānijas valdība pārskata pensiju sistēmu, kas ir izraisījis pieņēmumus, ka tiks paaugstināts pensionēšanās vecums, lai kompensētu sabiedrības novecošanās radīto spiedienu uz sociālās nodrošināšanas sistēmu.

Pašlaik tiek plānots, ka no 2018.gada decembra līdz 2020.gada oktobrim pensionēšanās vecums sievietēm un vīriešiem Lielbritānijā tiks paaugstināts līdz 66 gadiem no pašreizējiem 65 gadiem vīriešiem un 62 gadiem četriem mēnešiem sievietēm.

"Royal London" norāda, ka izmaiņas darbavietas veiktajās iemaksās pensiju fondos nozīmē, ka strādājošie neuzkrāj pietiekami, lai nodrošinātu, ka viņu vecumdienas ir tādas pašas kā viņu vecākiem.

Ziņojumā teikts, ka, "būtiski nepaaugstinot ieguldījumu pensijās līmeni, mēs varam piedzīvot, ka izzūd pensionēšanās kā tāda".

Bijušais pensiju ministrs un "Royal London" direktors laikrakstam "The Sun" teica, ka jauniešiem minimālās iemaksas pensiju fondā jāsāk veikt 22 gadu vecumā un jāstrādā līdz 77 gadiem, lai pensijā nodrošinātu savu vecāku dzīves līmeni, bet daļai Londonā centrālaja daļā dzīvojošo būtu jāstrādā pat līdz 81 gada vecumam, lai saglabātu šo dzīves līmeni.

Lielbritānijas laikraksti ziņu par potenciālu pensionēšanās vecuma paaugstināšanu un iespējamību, ka pašreizējiem jauniešiem darba gaitas būs jāturpina līdz ļoti cienījamam vecumam, publicēja pirmajās lappusēs un tas ir izraisījis plašu ažiotāžu sabiedrībā.

Bijušais Lielbritānijas Rūpniecības konfederācijas vadītājs Džons Kridlends līdz nākamā gada maijam sagatavos ziņojumu par Lielbritānijas pensiju sistēmu un tās ilgtspējību.

Pensiju ministre Rosa Altmana pauda pārliecību, ka Kridlenda ziņojums būs rūpīgi izstrādāts, jo tas skar miljoniem cilvēku dzīves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!