Foto: AP/Scanpix
Atklātībā nonākušas fotogrāfijas, kurās redzams, kā par “Trako Suni” dēvētais starpkopienu vardarbības pārņemtās Centrālāfrikas Republikas (CĀR) kanibāls jau otro reizi snaikstās gar nolinčota musulmaņu vīrieša ķermeni.

Vienā no bildēm redzams, kā dzeltenajā kreklā ģērbtais valsts kristiešu kopienai piederīgais "Trakais suns" jeb Oandja Magloire valsts galvaspilsētā Bangi nogriež gaļas gabalu no degoša musulmaņu vīrieša līķa. Citā bildē viņš redzams nolaizām asiņainu nazi.

Šausminošās fotogrāfijas uzņemtas svētdien.

Attēlos redzamie musulmaņu vīrieši nogalināti, atriebjoties par kādu iepriekšējā dienā nolinčotu taksometra vadītāju, liecina aģentūras AP rīcībā esošā informācija. Vēl diviem nejaušiem musulmaņu garāmgājējiem izdevies paglābties pie Francijas un Āfrikas valstu miera uzturētājiem.

Pats "Trakais suns" šo vīriešu nogalināšanā nav piedalījies, bet ieradies vēlāk, no avotiem saprata AP.

Vēstīts, ka vīrietis, kuram pašam patīk sevi dēvēt pat "Trako Suni", nesen jau ēda nolinčota musulmaņa gaļu. Viņš ir bijis "dusmīgs" par to, ka musulmaņi nogalināja viņa sievu, kas bijusi mātes cerībās, brāļa sievu un viņas bērnu, kanibāls atklāja raidsabiedrībai BBC.

"Trakais Suns" BBC atklāj, ka savu upuri noskatījis mikroautobusā. Viņam pievienojušies vēl aptuveni 20 cilvēki. Viņi izvilkuši upuri ārā no transportlīdzekļa, piekāvuši, sadūruši un aizdedzinājuši.

Kādā incidenta video redzams, kā "Trakais Suns" ēd upura kāju, skaidro BBC. Neviens notiekošajā nav centies iejaukties, liecina aculiecinieku stāstītais.

Pārsvarā kristiešu apdzīvotajā valstī vardarbība un haoss uzliesmoja decembrī, kad musulmaņu nemiernieki gāza valsts prezidentu. Tiek lēsts, ka tikai pagājušā mēneša laikā CĀR nogalināts vairāk nekā tūkstotis cilvēku, bet gandrīz miljons bijis spiests pamest savas mājas. Bēgļu gaitās devusies arī puse galvaspilsētas Bangi iedzīvotāju.

Karavīrus uz CĀR vardarbības apturēšanai gatavojas nosūtīt Eiropas Savienība (ES), tai skaitā arī Latvija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!