Foto: Reuters/Scanpix

Dānijas policija aizturējusi norvēģu izcelsmes vīrieti, kurš internetā izteicis draudus
tā dēvētā „Oslo šāvēja” Andersa Bēringa – Breivika upuru advokātiem, ziņo aģentūra “RIA Novosti”. Breiviks ir apsūdzēts 77 cilvēku nogalināšanā 22. jūlijā Norvēģijā notikušajos terora aktos.

Dānijas policijas aizturētais 42 gadus vecais vīrietis ievietojis internetā videoierakstu, kurā viņš draud ar nazi advokātu Inges Beires – Engas un Sveina Holdena attēliem.

Vīrietis jau agrāk ir tiesāts par smagiem noziegumiem.

Aizturētais arī iepriekš nonācis policijas redzeslokā, jo Breivika sarīkotā terora akta dienā viņš „Oslo šāvēja” profilā sociālajā tīklā “Facebook” publicējis aicinājumu turpināt slepkavošanu, kā arī nosūtījis teroristam atbalsta īsziņu.

Norvēģijas drošības iestādes paziņojušas, ka lietu izmeklēs Dānijas policija, bet Norvēģija sniegs nepieciešamo atbalstu

Aizturētais Dānijas policijai paskaidrojis, ka negrasījās nevienam draudēt, bet esot tikai izklaidējies.

Sveins Holdens paziņojis, ka advokāti nejūtas apdraudēti, jo policija nopietni strādā pie šīs lietas.

Jau vēstīts, ka Berings-Breiviks 22.jūlijā sarīkoja sprādzienu Norvēģijas valdības ēku kvartālā Oslo centrā. Pēc tam viņš devās uz Ūteijas salu, kur uzbruka valdošās Darba partijas jauniešu organizācijas vasaras nometnes dalībniekiem.

Saskaņā ar oficiāli apstiprinātajiem datiem sprādzienā Oslo centrā gāja bojā astoņi cilvēki un vēl 30 guva ievainojumus, bet apšaudē Ūteijas salā nogalināti 69 cilvēki, bet vēl 67 tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!