Tūkstošiem Dānijas iedzīvotāju otrdien pulcējās Roskilles pilsētas ielās, lai pēdējā gaitā pavadītu karalieni māti Ingrīdu. Bēru gājienu uz Roskilles katedrāli, kur atdusas 38 Dānijas karaļi un karalienes, aizsāka Dānijas karaliene Margarēte un viņas māsas - princese Benedikte un bijusī Grieķijas karaliene Anne-Marija.
Viņām sekoja Lielbritānijas princis Čārlzs, Monako princis Alberts, Zviedrijas karalis Kārlis Gustavs XVI, Norvēģijas karalis Haralds, Beļģijas karalis Alberts un karaliene Beatrikse un Spānijas karaliene Sofija.

Ingrīdas zārks no Kopenhāgenas Roskillē tika nogādāts ar īpašu vilcienu. Kilometru garais ceļš no Roskilles dzelzceļa stacijas līdz katedrālei atbilstoši dāņu bēru tradīcijām bija noklāts ar sasmalcinātiem egļu zariem.

Dānijas karaliskais kapelāns Kristians Todbergs noturēja stundu garu bēru dievkalpojumu.

"Viņas dzīve bija piemērs mums visiem," sacīja kapelāns.

Ingrīda, kura mira 7.novembrī 90 gadu vecumā, tika apbedīta blakus savam vīram - Dānijas karalim Frederikam IX.

Otrdien no rīta atvadīšanās no karalienes mātes notika arī galvaspilsētā Kopenhāgenā. Galvaspilsētas ielās pulcējās aptuveni simts tūkstoši cilvēku, noraugoties, kā pēc īsas sēru ceremonijas parlamenta ēkā zārks karietē ar četriem zirgiem Karaliskās gvardes, jūras kara flotes, gaisa spēku un jātnieku kavalērijas pavadībā tika nogādāts pilsētas centrālajā dzelzceļa stacijā, no kurienes karaliene Ingrīda devās pēdējā gaitā uz Roskilli.

Zviedrijas karaļa Kārļa Gustava Ādolfa VI vienīgā meita un Anglijas karalienes Viktorijas mazmazmeita Ingrīda Dānijas karaļnamā ienāca 1935.gadā, kļūstot par kroņprinča Frederika laulāto draudzeni. Līdz pat savai nāvei karaliene māte aktīvi darbojās labdarībā un bija aptuveni 40 sociālās labklājības un palīdzības organizāciju patronese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!