Foto: Vida Press

Vairāk nekā tūkstoš pusaudžu Dānijā pēc intīma rakstura materiālu apmaiņas sociālajā tīklā "Facebook" apsūdzēti "bērnu pornogrāfijas izplatīšanā", atsaucoties uz Dānijas Nacionālās policijas paziņojumu, vēsta raidsabiedrība CNN.

Policija izmeklēšanu sāka pēc tam, kad no "Facebook" saņēma informāciju par diviem video un "seksuāla rakstura" attēlu, kas cirkulēja, lielākoties, dāņu pusaudžu vidū.

"Tā ir ļoti liela un sarežģīta lieta, kuras izmeklēšana prasīja ilgu laiku," pastāstījis policijas inspektors Lauss Tjūsens, "mēs lietu uztveram ļoti nopietni, jo tai ir milzīga ietekme uz tiem, kuri ir iesaistīti."

Lielākoties, apsūdzētie video izplatījuši pāris reižu, bet ir arī tādi, kas to darījuši simtiem reižu. Dānijas likums aizliedz izplatīta seksuāla rakstura materiālos, kuros redzamie nav sasnieguši 18 gadu vecumu.

Kā CNN norādījis "Facebook", kompānijai pilnībā nav pieņemami attēli, kuros bērni tiek izmantoti, kā arī "neatļauta intīmu attēlu izplatīšana". Saskaņā ar sociālā tīkla pārstāvju pausto, viņu sistēma dzēš intīma rakstura saturu, kurā redzami bērni, un par to ziņo ASV varas iestādēm, kas savukārt informāciju nodod tālāk tiesībsargājošajām institūcijām attiecīgajā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!