Dānija, Norvēģija un Zviedrija sestdien vēlu vakarā nosūtīja protesta notu Sīrijai saistībā ar uzbrukumu Dānijas vēstniecības ēkai Sīrijas galvaspilsētā Damaskā, kur tūkstoši sašutušu musulmaņu, protestējot pret pravieša Muhameda karikatūru publicēšanu dāņu avīzē, nodedzināja vēstniecību ēku. Sīrijas valdība jau oficiāli atvainojās par zaudējumiem, kas radīti vēstniecībai, ziņo ārvalstu masu mediji.
Dānijas Ārlietu ministrijā pēc telefonsarunām ar Sīrijas ārlietu resoru pavēstīja, ka Damaska apgalvo - uzbrukums vēstniecību ēkai bija negaidīts arī Sīrijas varas iestādēm, un Sīrijas varas pat iestādes nepieļāva šādu notikumu attīstību.

Dānija, Zviedrija un Norvēģija ieteica saviem pilsoņiem pamest Sīriju.

Jau ziņots, ka sestdien protesta demonstrācijā Damaskā, kurā piedalījās seši tūkstoši cilvēku, tika aizdedzināta Dānijas vēstniecības ēka. Trīsstāvu ēkā dārgajā Damaskas rajonā kopā ar Dānijas vēstniecību atrodas arī Zviedrijas un Čīles pārstāvniecības. Zviedrijas un Čīles vēstniecības arī cietušas no uguns.

Sīrijas policijai ar grūtībām izdevās novērst uzbrukumu Francijas pārstāvniecībai, pielietojot pret demonstrantiem asaru gāzi. Rezultātā ir cietušie abās pusēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!