Ārvalstu ekstrēmisti, iespējams, gatavo uzbrukumus Dānijai, otrdien paziņojis Dānijas izlūkošanas dienests.

"Ir svaigas norādes, ka ārvalstīs esoši teroristu grupējumi gatavojas nosūtīt teroristus uz Dāniju, lai veiktu teroristu uzbrukumus," teikts Dānijas izlūkošanas aģentūras PET paziņojumā.

PET paziņoja, ka pret Dāniju vērsto draudu līmenis palicis nemainīgs.

"Pret Dāniju joprojām vērsti nopietni draudi (..), sevišķi kopš 2008.gada februārī atkārtoti tika pārpublicētas pravieša Muhameda karikatūras, kas nozīmē, ka Dānija un dāņu intereses ir teroristu mērķu prioritāte," informē aģentūra.

Tā aicinājusi policiju līdz šā gada beigām būt "ārkārtīgi piesardzīgai".

Ņemot vērā draudus Dānijai un visai Eiropai, "PET ir lūgusi valsts policiju pievērst lielāku uzmanību teroristu draudiem līdz 2010.gada decembra beigām," paziņojis PET vadītājs Jakobs Šarfs.

Septembrī aģentūra nāca klajā ar paziņojumu, ka Dānija ir primārais teroristu mērķis. Uz šādu soli PET pamudināja kāds apcietinājumā Norvēģijā esošs terorists, kurš atzinās, ka viņa mērķis bijis dāņu laikraksts "Jyllands-Posten".

2005.gadā tieši šis laikraksts publicēja pravieša Muhameda karikatūras, kas izsauca vardarbīgus protestus visā musulmaņu pasaulē.

Septembrī Kopenhāgenā tika arestēts arī kāds Čečenijā dzimis vīrietis, kurš gatavojis vēstuļbumbu "Jyllands-Posten".

Lai aizsargātos pret teroristu uzbrukumiem, augustā pēc PET ieteikuma minētais dāņu laikraksts ap savas redakcijas ēku apjoza 2,5 metrus augstu dzeloņdrāšu žogu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!