Foto: AFP/Scanpix

Par spīti aktīvistu kampaņai par dzīvnieka saudzēšanu Kopenhāgenas zooloģiskais dārzs svētdien paziņojis, ka ir nogalināta jauna un veselīga žirafe Mariuss, vēsta laikraksts "The Guardian".

Zooloģiskais dārzs iepriekš paziņoja, ka 18 mēnešus vecā žirafe ir jānogalina, lai ievērotu Eiropas noteikumus par radniecīgu indivīdu krustošanu. Ar to nebija mierā tūkstošiem aktīvistu, kas internetā parakstīja petīciju un rīkoja kampaņu, lai dzīvnieks tiktu atstāts dzīvs.

Tomēr svētdienas rītā žirafe ar šāvienu galvā no speciāla ieroča nogalināta, vēsta Dānijas laikraksts BT. Žirafes gaļu izbaros tīģeriem un citiem dzīvniekiem, bet daļu izmantos pētījumiem.

Paņemt žirafi pie sevis bija piedāvājuši citi zooloģiskie dārzi, tomēr Kopenhāgena piedāvājumu nepieņēma, skaidrojot, ka, nosūtot dzīvnieku uz citurieni, radniecīgās krustošanās risks vienalga saglabājas, jo Mariusa gēni jau ir plaši pārstāvēti nebrīvē esošajās žirafēs, raksta "The Guardian".

Savukārt raidsabiedrība BBC vēsta, ka citi Eiropas zooloģiskie dārzi no dzīvnieka atteikušies, jo tajos nav vietas vēl vienai žirafei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!