Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dāņu izgudrotājs un zemūdenes izgatavotājs Pīters Madsens jaunā dokumentālā filmā atzinies zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavībā, vēsta BBC.

Madsens 30 gadus vecās zviedru žurnālistes slepkavībā tika apsūdzēts pēc tam, kad sieviete 2017. gada augustā pazuda pēc brauciena ar viņam piederošo pašbūvēto zemūdeni UC3 "Nautilus". Viņa bija devusies intervēt tobrīd 46 gadus veco dāni.

Par spīti aizdomām Madsens labu laiku noliedza saistību ar žurnālistes pazušanu, stāstot, ka ir izlaidis viņu krastā. Atklājoties jauniem pierādījumiem par pretējo, viņš stāstu mainīja un apgalvoja, ka sieviete gājusi bojā nelaimes gadījumā. Pusotru nedēļu pēc sievietes pazušanas viņas apgānītais ķermenis tika atrasts pludmalē.

Madsens uzstāja, ka sievietei pa galvu trāpījusi 70 kilogramus smagā zemūdenes lūka, viņu nositot. Jau vēlāk "nelaimes gadījums" tika mainīts pret saindēšanos ar oglekļa monoksīdu. Līdz ar skaidrojuma maiņu viņš atzina arī sievietes ķermeņa sadalīšanu gabalos, ko centās pamatot ar stresu pēc viņas pēkšņās nāves. Neskatoties uz šiem savstarpēji nesakrītošajiem skaidrojumiem tiesa atzina Madsenu par vainīgu Vallas nāvē un piesprieda viņam mūža ieslodzījumu.

Tagad publiskotā dokumentālajā filmā ietvertas kāda žurnālista ierakstītas sarunas vairāk nekā 20 stundu garumā ar Madsenu, kurās cita starpā uz jautājumu, vai viņš nogalināja Vallu, viņš atbild ar "Jā!". "Ir tikai viens vainīgais un tas esmu es," viņš turpinājis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!