Foto: AFP/Scanpix

Uzņēmums “Foxconn”, kurš ir lielākais “Apple” produkcijas ražotājs Ķīnā, ir paaugstinājis darbinieku algas par 25%, vēsta laikraksts "The Guardian".

Algas palielinātas pēc kompānijas “Apple” centieniem uzlabot savu tēlu, kurš cieta pēc ziņām par pārmērīgu strādnieku nodarbināšanu un daudzajām to pašnāvībām.

Pēc algas palielināšanas rūpnīcu darbinieki sākot ar 1. februāri saņems 1800 līdz 2500 juaņas (151 – 210 Ls) mēnesī.

“Foxsconn” kompānijai tika pievērsta pastiprināta uzmanība pēc tās darbinieku pašnāvību viļņa 2010. gadā un ziņām par ilgajām darba stundām.

Ziņas par pašnāvībām un strādnieku ciešanām radīja problēmas “Apple” tēlam.

“Apple” ļoti nopietni vērtējot darba apstākļus rūpnīcā un uzskata, ka katram darbiniekam ir tiesības uz godīgiem un drošiem darba apstākļiem, informēja kompānijas izpilddirektors.

Rūpnīcās ir paredzēta Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Godīga darba asociācijas pārbaude, ko ierosinājusi kompānija “Apple”.

“Apple” arī atļāva raidsabiedrības ABC televīzijas programmai filmēt “Foxconn” fabrikās. Televīzijas raidījums tikšot pārraidīts otrdien.

2010. gadā strauji pieauga pašnāvību skaits rūpnīcas strādnieku vidū, kas norādīja uz lielo stresu darbinieku vidū.

Uzņēmuma vadība toreiz noliedza, ka darbinieki tiek pārmērīgi nostrādināti, bet neilgi pēc tam palielināja strādnieku algas, dubultojot tās vienkāršajiem strādniekiem.

Taivānas kompānija “Foxconn” nodarbina 1,2 miljonus strādniekus savās rūpnīcās Ķīnā, kurās ar gandrīz militāru disciplīnu personāls strādā sešas vai septiņas dienas nedēļā līdz 14 stundām dienā.

Strādnieki montē “iPhone” telefonus un “iPad” planšetdatorus “Apple” kompānijai, kā arī dažādu produktus “Microdoft”, “Dell” un “Hewlett-Packard” kompānijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!