Vairākas dāvanas, kuras, janvārī aizejot no Baltā nama, paņēmis līdzi bijušais ASV prezidents Bils Klintons un viņa sieva Hilarija Klintone, tikušas dāvinātas prezidenta rezidencei, nevis Klintonam personiski, pirmdien ziņo laikraksts "Washington Post".
Aptuveni 28 000 ASV dolāru (16 800 lati) vērtās mēbeles, ko sev līdzi paņēmuši Klintoni, patiesībā bijušas domātas Baltā nama dzīvojamo apartamentu plašajai atjaunošanai, raksta "Washington Post", atsaucoties uz oficiālajiem dokumentiem un intervijām ar dāvinātājiem.

"Mēs to nebijām domājuši kā dāvanu konkrētai personai," teica Ņujorkas mēbeļu ražotājs Stīvs Mitmans, kura ģimenes uzņēmums Baltajam namam uzdāvinājis divas sofas, atzveltnes krēslu un tahtu.

Citu apšaubāmas piederības dāvanu vidū ir arī virtuves galds un krēsli, sofa, lampas un paklājs, raksta "Washington Post".

Finansu dokumenti liecina, ka Klintons savas prezidentūras pēdējā gadā no saviem piekritējiem saņēmis dāvanas, kuru kopējā vērtība pārsniedz 190 000 dolāru (114 000 latu), kas ir vairāk nekā viņš saņēmis pirmajos septiņos gados, atrazdamies ASV prezidenta amatā.

Taču, kad par dāvanu piesavināšanos Klintoni saņēma vienlīdz skarbu kritiku gan no republikāņiem, gan demokrātiem, Klintons ar kundzi senatori Hilariju Rodhemu Klintoni nolēma atmaksāt kopumā 86 tūkstošus dolāru (51,6 tūkstošus latu) par dāvanām, kuras viņi saņēmuši pēdējā gada laikā, dzīvojot Baltajā namā.

Daudzas dāvanas nosūtītas uz Klintonu jaunajām mājām Čapakvā, Ņujorkas štatā, un Vašingtonu.

Klintonu pārstāvis Džims Kenedijs noliedza apgalvojumus, ka šīs dāvanas tikušas pasniegtas Baltajam namam, nevis bijušajam prezidentam un viņa sievai, informē laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!