Ukrainas Doņeckas apgabala Debaļceves pilsēta, kuras apkārtnē notiek smagas kaujas, pretēji izskanējušām ziņām par tās nonākšanu kaujinieku rokās, joprojām atrodas Ukrainas spēku kontrolē, vēsta aģentūra UNIAN.

"Debaļceve ir mūsu kontrolē. Taktika tāda, ka pa dienu var staigāt un smaidīt, bet naktī šaut no mīnmetējiem un slēpties. Tāpēc izplatās informācija, ka Debaļceve ir kaujiniekiem," paziņoja pretterorisma operācijas (ATO) pārstāvis Leonīds Matjuhins.

Kaujinieki turpina apšaudīt Ukrainas karavīru pozīcijas pilsētas apkārtnē. Svētdien no Debaļceves un Avdijivkas evakuēti 269 cilvēki. Kaujinieku apšaudēs ievainojumus guvuši 12 iedzīvotāji, kas gaidījuši evakuāciju.

Tikmēr brīvprātīgo bataljons "Azov" informē, ka kaujinieki turpina uzbrukumu Mariupolei, galvenokārt izmantojot artilēriju.

Aizvadītās diennakts laikā karadarbības zonā Ukrainas austrumos gājuši bojā pieci un ievainoti 29 Ukrainas karavīri, informē Ģenerālštāba runasvīrs Vladislavs Selezņevs. Kopumā uz šo brīdi slimnīcās ārstējas 465 karavīri, viņš papildina.

Diennakts laikā Ukrainas spēku pozīcijas un apdzīvotas vietas to tuvumā apšaudītas 104 reizes, norāda Selezņevs.

Vēstīts, ka pēdējo dienu sīvākās kaujas Ukrainā notiek Debaļceves apkārtnē. Pilsēta atrodas Ukrainas spēku kontrolētā teritorijā, kas izvirzījusies ārpus frontes līnijas, dziļi iekšā Maskavas atbalstīto kaujinieku pārņemtajā zonā Doņeckas apgabalā. Tas pilsētu pakļauj lielam ielenkuma riskam un padara sarežģītu tās aizsardzību (karte).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!