Vēl ES decembrī piešķīra
Ukrainai tirgus ekonomikas statusu
, kas veicinās bijušās padomju republikas integrāciju rietumu tirgū un uzlabos tirdzniecības attiecības, kā arī piešķīra
Maķedonijai kandidātvalsts statusu
, tomēr norādot, ka Maķedonijas pievienošanās blokam ir atkarīga no plašākām debatēm par ES turpmāko paplašināšanos.

Īrijā decembrī risinājās ar Latvijas viesstrādniekiem saistīti notikumi – prāmju kompānijas “Irish Ferries” darbinieki protestēja pret vadības vēlmi ar nolūku samazināt izdevumus pieņemt darbā viesstrādniekus, kuri strādātu par mazāku samaksu. Īrijas Arodbiedrību kongress paziņoja par 9.decembrī plānoto nacionālo protesta dienu, atbalstot prāmja apkalpes protestus. Šī strīda noslēgumā Īrijas prāmju kompānija apsolīja paaugstināt jauno darbinieku algas.

Saistībā ar CIP slepenajiem cietumiem ārvalstīs, izskanēja informācija, ka cietumi Polijā un Rumānijā tika likvidēti pirms ASV valsts sekretāres Kondolīzas Raisas Eiropas vizītes, kā arī, ka ES pārstāvji bija devuši piekrišanu CIP slepenajiem lidojumiem aizdomās turēto pārvešanai. Decembrī tika sākta arī daudz iebildumu izraisījušā Vācijas- Krievijas gāzes vada celtniecība, turklāt kļuva zināms, ka būvnieku konsorcijā akcionāru komiteju vadīs bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders, kurš bija parakstījis šo līgumu.

Pasauli kārtējo reizi šokēja Irānas prezidenta Mahmuda Ahamdinedžada izteicieni par to, ka Izraēlas valsti pārcelt uz Eiropu, kā arī, ka holokausts ir eiropiešu radīts mīts. Irākā notika parlamenta vēlēšanas, kurās tika vēlēta pirmā pastāvīgā valdība kopš diktatora Sadama Huseina gāšanas, un vēlētāju aktivitāte bija ļoti augsta. Lielbritānijā 19.decembrī sāka reģistrēt viendzimuma pārus, un šī iniciatīva ir guvusi ļoti lielu atsaucību.

Ņujorkā decembra beigās uz trīs dienām tika paralizēta satiksme, jo vispārējā streikā piedalījās sabiedriskā transporta sistēmas darbinieki, sūdzoties par neizdevīgu darba līgumu. Netālu no Londonas nogranda sprādzieni naftas bāzē, kurā ugunsdzēsēji cīnījās ar liesmām vairākas dienas. Savukārt visā pasaulē decembrī iedzīvotāju skaits pirmo reizi sasniedza 6,5 miljardu atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!