Foto: Publicitātes foto

Eiropas Komisijas Viceprezidentam Valdim Dombrovskim vizītes laikā Ukrainā ceturtdien pasniegts Jaroslava Gudrā ordenis par ievērojamu personīgo ieguldījumu Ukrainas un Eiropas Savienības (ES) savstarpējo attiecību veicināšanā, stingriem mēriem suverenitātes, kā arī Ukrainas Eiropas kursa atbalstam.

Dombrovskis kopš kļūšanas par EK viceprezidentu Ukrainu apmeklē vismaz reizi gadā. Līdz šim augstā ES amatpersona vairākkārt viesojusies, lai paustu politisku un ekonomisku atbalstu, kas valstij īpaši nepieciešams kopš 2014. gadā Ukrainā iebruka Krievijas regulārās armijas vienības, okupējot Krimu un uzsākot karadarbību Luhanskas un Doņeckas apgabalos. Tā prasījusi jau vairāk nekā 13 000 dzīvības un piespiedusi pamest mājās vismaz pusotram miljonam cilvēku, radot arī būtiskas ekonomiskas problēmas valstī.

"Esmu pagodināts saņemt Ukrainas valsts apbalvojumu. Tas ir mans pienākums un pārliecība atbalstīt Ukrainas ceļu uz Eiropu," norādīja Dombrovskis. Dombrovskis saņēma Jaroslava Gudrā otrās šķiras ordeni, kas ir augstākā viņa amata pozīcijai atbilstošā pakāpe.

Dombrovska vizīte Ukrainā notiek, lai pārrunātu Eiropas Savienības ceturtās mikrofinansiālās palīdzības programmas otrā maksājuma 500 miljonu eiro apmērā nosacījumu izpildi. Vizīte iekrīt arī Maidana notikumu piecu gadu atceres dienu laikā. Dombrovskis, pieminot kritušos Maidana dalībniekus, nolika ziedus viņu piemiņas vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!