45. ikgadējā Pasaules Preses fotokonkursa starptautiskā žūrija par 2001.gada Pasaules Preses fotogrāfiju izraudzījusies dāņu fotogrāfa un laikraksta "Berlingske Tidenede" fotokorespondenta Erika Refnera melnbalto fotoattēlu.
Uzņēmumā, kas izdarīts jūnijā bēgļu nometnē Pakistānā, attēlots, kā, gatavojoties apbedīšanai, tiek mazgāts un ietīts baltā drānā vienu gadu veca zēna līķis. Afgāņu ģimene, no kuras nāca šis bērns, bēgļu nometnē bija ieradusies, bēgot no politiskām represijām un sausuma savā zemē.

Šis fotoattēls ir iekļauts arī sižetā, kas ieguvis 1.prēmiju kategorijā "Cilvēki ziņās".

Pasaules Preses fotogrāfiju konkurss tiek uzskatīts par prestižāko starptautisko profesionālo preses fotogrāfu konkursu. Labākais darbs tika izraudzīts no 49 235 fotogrāfijām, kas ir rekordliels skaits. Fotogrāfijas bija iesniedzis 4171 fotogrāfs no 123 valstīm. Vairāk nekā puse (55,7 procenti) uzņēmumu iesniegti digitālā formātā (2001.gadā digitālajā formātā bija tikai 27,5 procenti uzņēmumu).

Iesniegto darbu vērtēšana notika no 3. līdz 14. februārim Amsterdamā. Žūrija piešķīra balvas deviņās tematiskajās kategorijās 19 valstu fotogrāfiem no Argentīnas, Austrālijas, Austrijas, Beļģijas, Bosnijas-Hercegovinas, Dānijas, Somijas, Francijas, Vācijas, Ungārijas, Īrijas, Itālijas, Norvēģijas, Ķīnas, Dienvidāfrikas, Spānijas, Šveices, Lielbritānijas un ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!