Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Septītais Ziemeļkorejas kodolizmēģinājums varētu novest pie izmaiņām attiecībās starp Phenjanu un tās divām galvenajām sabiedrotajām – Krieviju un Ķīnu. Abas šīs valstis nav iepriecinātas par šādām Kima Čenuna vadītās valsts darbībām, portālam “Delfi” Tokijā šomēnes skaidroja Japānas Ārlietu ministrijas direktora galvenais vietnieks Otrajā Ziemeļāzijas reģiona nodaļā Jota Kato.

Ziemeļkoreja pērn veica nepieredzēti lielu skaitu raķešu testu, kopumā izšaujot vairāk nekā 70 raķešu. Totalitārās valsts novērotāji, analītiķi un arī valstu amatpersonas ir brīdinājušas, ka Phenjana šobrīd gatavojas kārtējam kodolizmēģinājumam, kas būtu septītais šīs valsts vēsturē. Ziemeļkorejas darbības satrauc gan ASV, gan arī Rietumu sabiedrotās valstis šajā reģionā - Dienvidkoreju un Japānu.

Kato skaidroja, ka Ziemeļkorejas raķešu testi nav tikai atbilde uz ASV un to sabiedroto politiku – tā ir arī daļa no šīs valsts tehnoloģiju un raķešu programmas attīstīšanas. Japānas Ārlietu ministrijas pārstāvis uzsver, ka Tokijai ir ļoti svarīgi koordinēt savu rīcību ar ASV un Dienvidkoreju. Pēdējo mēnešu laikā trīspusējās sarunas un trīspusējais sadarbības formāts bijis īpaši redzams – notikuši līderu samiti, kā arī amatpersonu tikšanās. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!