Foto: Silver Meikar

Trīs mēnešus pēc tam, kad Ukrainas austrumu pilsētu Slovjansku armijas spiediena rezultātā pameta prokrieviskie kaujinieki, pilsētā rit šķietami mierīga dzīve, novērojis "Delfi" speciālkorespondents Ukrainā Silvers Meikars.

Nedēļas nogalē Slovjanskā "izskatījās tā, it kā apkārt nenotiku karš" - galvenajā laukumā rotaļājas bērni, parkos un pilsētas ielās cilvēki bauda saulaino laiku, apraksta Meikars.

"Delfi" speciālkorespondenta reportāžu no Popasnas uzreiz pēc "Grad" apšaudes var apskatīt šeit.

Vēstīts, ka Slovjanska un netālu esošā Kramatorska Ukrainas konflikta sākumā bija viens no galvenajiem sadursmju punktiem. Prokrieviskie kaujinieki no pilsētas atkāpās jūlija sākumā, bēgot uz Doņecku un Luhansku.

Kaujinieku kolonnas mēģināja apturēt Ukrainas karavīri. Pie Slovjanskas iznicināto bruņutehniku var apskatīt šeit. Tikmēr aplenkumā ilgi pavadījušās pilsētas iedzīvotāji saņēma ļoti nepieciešamo pārtiku.

Pēc kaujinieku atkāpšanās no Ukrainas aizbēga arī Aleksandrs Možajevs jeb bārdainais separātists "Babajs". Ja var ticēt izskanējušajām ziņām, viņš septembrī atkal esot atgriezies Donbasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!