Foto: AFP/Scanpix

Pieci vīrieši, kurus apsūdz Indijas studentes grupveida izvarošanā, pēc kuras sieviete nomirusi, pirmdien nogādāti Deli tiesā, kur sāks izskatīt viņu lietu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Situācija pie tiesas ir saspringta, un sēdes laikā būs pastiprināta drošība, vēsta BBC. Plānots, ka šo lietu tiesa skatīs paātrinātā kārtībā.

Nogalinātās studentes tēvs iepriekš BBC pavēstījis, ka viņa meitu izvarojusi banda. Viņš arī pavēstījis, ka policija sākotnēji neesot reaģējusi uz viņa iesniegumu, kurā viņš ziņojis par meitas pazušanu. Sievietes tēvs pieprasījis apsūdzētos sodīt ar bargāko soda mēru – nāvessodu.

Pirmdien visus piecus apsūdzētos stingrā policija pavadībā atveda uz tiesas sēdi. Iepriekš pat izskanēja versijas, ka drošības nolūkos tiesa varētu notikt bez apsūdzēto klātbūtnes. Sestais lietā aizturētais, 17 gadus vecais jaunietis stāsies Jauniešu tiesas priekšā.

BBC vēsta, ka noziegumā apsūdzēti Rams Sings, viņa brālis Mukešs, Pavans Gupta, Vinajs Šarma un Akšajs Takurs.

BBC atgādina, ka 23 gadus veco studenti decembra beigās vīriešu banda smagi piekāva un izvaroja Deli sabiedriskajā transportā. Vēlāk slimnīcā jaunā sieviete nomira. Šokējošais noziegums izraisīja lielus protestus visā Indijā. Cilvēki pieprasīja stingrākus sodus par vardarbību pret sievietēm, norādot, ka nereti Indijā izvarotāji tiek sodīti pārāk maigi vai no soda izbēg pavisam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!