Turcijas ārlietu ministrs Ismails Džems ceturtdien atkāpās no amata, dodot smagu triecienu slimajam premjerministram Bilentam Edževitam un sagatavojot skatuvi iespējamām pirmstermiņa vēlēšanām, ziņo Turcijas ziņu aģentūra "Anadolu".
Džems, kurš šo amatu ieņēma pēdējos piecus gadus, atkāpās no valdības sastāva un no Edževita Demokrātiskās kreisās partijas.

Džema solis seko minējumiem, ka viņš varētu plānot jaunas partijas izveidi kopā ar ekonomikas ministru Kemalu Dervišu un bijušo premjerministra vietnieku Husametingu Ozkanu.

Arī Turcijas ekonomikas ministrs Kemals Dervišs ceturtdien paziņoja par atkāpšanos no amata, ceturtdien vēstīja vietējā telekompānija NTV. Dervišs par savu demisiju paziņoja neilgi pēc tam, kad par atkāpšanos no amata un aiziešanu no premjerministra Bilenta Edževita vadītās Demokrātiskās kreisās partijas (DKP) informēja ārlietu ministrs Ismails Džems, dodot smagu triecienu valdības stabilitātei.

Telekompānija NTV ziņo, ka Dervišs, iespējams, bijis spiests atkāpties no amata.

Bijušais Pasaules Bankas viceprezidents Dervišs bauda lielu uzticību starp investoriem, kas bažījas, ka Turcijas politiskā nestabilitāte varētu apturēt valsts ekonomiskās atjaunotnes centienus, kuros liela nozīme ir Starptautiskā valūtas fonda aizdevumiem.

Džems ir jau septītais DKP ministrs, kas kopš pirmdienas paziņojis par demisiju. Arī aptuveni 30 parlamenta deputāti aizgājuši no šīs partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!