Skandālā par vizīti Maskavā iesaistītais Lietuvas ekonomikas ministrs Eugēnijs Maldeiķis ir nolēmis atkāpties no amata. Par to pirmdienas vakarā ziņoja Lietuvas valsts televīzija.
Maldeiķis nolēmis demisionēt pēc Liberālās partijas valdes sēdes pirmdienas vakarā. Pēc Maldeiķa teiktā, viņš atkāpjas personīgu iemeslu dēļ, ziņoja televīzija.

Maldeiķis ir Liberālās savienības biedrs. Šo partiju vada premjerministrs Rolands Pakss.

Specdienesti pirmdienas pēcpusdienā Paksam iesniedza ziņas par Maldeiķa vizīti Maskavā, kuru saturs netiek izpausts.

Pagājušajā piektdienā premjers nolēma pieprasīt specdienestiem informāciju par Maldeiķa skandalozo braucienu uz Maskavu.

Maldeiķis nonāca prezidenta administrācijas, opozīcijas un masu mediju uzmanības lokā janvāra vidū, kad kļuva zināms, ka viņa vizītes organizēšanā un sarunās ar Krievijas naftas un gāzes kompāniju vadītājiem piedalījušies privātā biznesa pārstāvji, kas ieinteresēti Lietuvas gāzes kompānijas "Lietuvos dujos" privatizācijā.

Masu mediji uzzināja, ka ministrs Maskavā apmeties nevis viesu namā, bet vienā no dārgākajām Maskavas viesnīcām "Hotel Baltschug Kempinski".

Prese raksta, ka pasūtīt šo viesnīcu un palūgt atlaides Lietuvas ministram varēja Krievijas uzņēmēji, kurus neoficiāli uzskata par saistītiem ar mafijas struktūrām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!