Foto: AFP/Scanpix
Omānas policija Muskatā ar gumijas lodēm apšaudījusi protestētājus, kas, pieprasot politiskās reformas, sāka mest akmeņus, bet drošības garantēšanai teritorijā ieradās militārie spēki, paziņoja aculiecinieki, divi protestētāji gājuši bojā.

Viņi stāstīja, ka vismaz 1000 protestētāji jau otro dienu pēc kārtas pulcējās Suhāras pilsētas galvenajā laukumā pirms policija mēģināja viņus izklīdināt, sākotnēji izmantojot asaru gāzi, bet pēc tam gumijas lodes.

"Divi cilvēki miruši pēc tam, kad policija uz pūli raidīja gumijas lodes," stāstīja kāds aculiecinieks. Savukārt kāds cits liecinieks minēja arī munīcijas izmantošanas.

Aculiecinieki arī stāstīja, ka vismaz astoņi cilvēki guvuši ievainojumus.

Omānas sultāns Kābūss bin Saīds, mēģinot mazināt saspīlējumu, kas no citām reģiona valstīm pamazām sāk izplesties parasti mierīgajā Omānā, sestdien nomainīja valdību. Pirms nedēļas galvaspilsētā Muskatā sākās pirmie protesti.

Februāra vidū sultāns palielināja algas privātajā sektorā strādājošajiem par 43% līdz 520 ASV dolāriem mēnesī. (262 lati). Nav oficiālu datu par Omānas bezdarba līmeni, bet ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes 2004.gada aprēķina liecina, ka tas svārstās ap 15%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!