Foto: AP/Scanpix/LETA

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo (attēlā) ir spēris bezprecedenta soli, iedarbinot Ārkārtas situāciju likumu, lai vērstos pret protestētājiem, kuri iebilst pret vakcīnu mandātiem, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Trudo sacīja, ka pasākumu apjoms būs "ierobežots laikā", "saprātīgs un samērīgs" un neparedzēs militāro spēku izvietošanu.

Premjerministra vietniece Kristija Frīlenda pirmdienas preses konferencē sacīja, ka bankas bez tiesas rīkojuma varēs iesaldēt ikviena ar protestiem saistīto personu personīgos kontus.

Kas sākās kā mītiņš pret jauno noteikumu, ka visiem kravas auto vadītājiem ir jābūt vakcinētiem pret Covid-19, lai šķērsotu ASV un Kanādas robežu, vai jādodas karantīnā pēc atgriešanās, ir kļuvis par plašāku protestu kopumu pret Covid-19 dēļ ieviestajiem ierobežojumiem Kanādā, atzīmē medijs.

Trudo iedarbinājis Ārkārtas situāciju likumu, kad demonstrācijas visā Kanādā turpinās jau trešo nedēļu. "Tas ir par kanādiešu drošību, cilvēku darba vietu aizsardzību," pirmdien preses konferencē sacīja Trudo. Viņš piebilda, ka policijai tiks dots "vairāk instrumentu", lai protestētājus ieslodzītu vai sodītu, kā arī lai aizsargātu kritisko infrastruktūru. Trudo žurnālistiem sacīja, ka tiesību akti tiks piemēroti uz laiku un ļoti specifiskā veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!