Trīs radikāli noskaņoti studenti otrdien Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā ielauzās ASV vēstniecības teritorijā un uzkāpa pa ēkas sienu, lai sarīkotu demonstrāciju pret ASV, paziņoja policija un vēstniecības darbinieki.
Protestētāji izkliedza pret ASV vērstas apsūdzības par līdzdalību prodemokrātisko demonstrantu slaktiņā, kas notika pirms 20 gadiem Kvangdžu pilsētā Dienvidkorejas militārā režīma laikā.

Otrdienas demonstrācijā, kas ilga apmēram 10 minūtes, viens no iebrucējiem uzkāpa pa galvenās vēstniecības ēkas lieveņa jumtu, turēja plakātu ar lozungiem pret ASV un kaisīja skrejlapas, sacīja vēstniecības preses sekretārs.

Policija paziņoja, ka notikuma vietā aizturējusi piecus studentus - trīs iebrucējus un divus līdzzinātājus - un sākusi izmeklēšanu pret viņiem.

ASV vēstniecības apkārtne Seulā bieži tiek izmantota pret ASV vērstu demonstrāciju rīkošanai, bet šī ir pirmā reize, kad kāds demonstrants iekļuvis šīs vēstniecības kompleksā.

Daži Dienvidkorejas radikāļi apgalvo, ka Vašingtona 1980.gadā netieši palīdzējusi Seulai brutāli apspiest protestus Kvangdžu pilsētā, bet Seula un Vašingtona to noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!