Foto: Reuters/Scanpix

Pret Ukrainas valdību vērsto protestu dalībnieki Kijevas centrā sākuši sargtorņa būvniecību, bet Kijevas mērijas ēku pārņēmušie protestētāji radījuši ieroci, kas šauj ar kartupeļiem, liecina mediju ziņas.

Koka sargtorni demonstranti sākuši celt pie barikādēm Institūta ielā, iepretim izejai no metro stacijas, ziņo aģentūra "UNIAN". Celtniecība noris profesionāli, tiek izmantotas koka brusas, ziņo aģentūras korespondents. Tornis, šķiet, būšot augstāks par pieciem metriem.

Tikmēr vietne "Ļevij bereg" ziņo, ka ieņemtās Kijevas domes ēkas aizsargāšanai izveidots kartupeļu lielgabals. Internetā ievietots īss video, kā minētais ierocis tiek izmēģināts.

Izdomu un roku veiklību protestētāji demonstrēja jau iepriekš. 20. janvārī Gruševska ielā, kur izcēlās demonstrantu un policijas sadursmes, aktīvisti uzstādīja katapultu.

Protestu dalībnieku izdoma vērojama arī viņu aizsardzības ekipējuma izvēlē, kas redzams fotogrāfijās no Kijevas.

Jau vēstīts, ka Ukrainā notiek pret valdību vērsti protesti, kas no galvaspilsētas Kijevas ir pārmetušies arī uz reģioniem. Demonstrantu rokās kritušas vairāku apgabalu administrācijas.

Opozīcijas un prezidenta Viktora Janukoviča sarunas līdz šim nav spējušas nemierus pieklusināt.

Novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs neparakstīja asociācijas līgumu ar ES, un kopš tā brīža Kijevā norisinās opozīcijas protesta akcijas. Tās pārvērtās spēcīgā pret esošo varu vērstā kustībā pēc tam, kad milicija centās demonstrantus ar spēku izdzenāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!