Foto: Shutterstock
Protestētāj Sanpaulu pilsētas centrā, sitot bungas, izsaucot saukļus un savu pārliecību paužot transparentos, sestdien aicināja Brazīlijā legalizēt marihuānu.

"Mazāk liekulības, vairāk brīvības," lasāms vienā transparentā. Citā, vēršoties tieši pie Brazīlijas prezidentes Dilmas Rusefas, pausts pamudinājums - "Legalizē, Dilma!"

Militārā policija apliecināja, ka demonstrācijā piedalījies 1000 cilvēku, bet paši organizatori uzskata, ka demonstrantu bijis desmit reizes vairāk.

"Brazīlija ir ļoti novēlojusies. Daudzās valstīs marihuāna ir atļauta, bet mums ir šī reakcionārā politika. Šodien mēs sakām, ka narkotikas nenogalina, nogalina karš pret narkotikām," uzsvēra demonstrācijas organizētājs Karols Ribeiru.

Demonstrācijas laikā kāda jauna sieviete arestēta par nelegālu vielu lietošanu, pavēstīja policija.

Brazīlija ir viena no pasaules lielākajām kreka - spēcīgu atkarību izraisoša, lēta kokaīna atvasinājuma - patērētājām. Brazīlijā, kur pavisam ir 194 miljoni iedzīvotāju, kreku lieto miljons.

Tādās lielpilsētās kā Riodežaneiro un Sanpaulu varasiestādes uzsākušas īpašas politikas īstenošanu, kas paredz no narkotikām atkarīgo apcietināšanu piespiedu ārstēšanai. Šī politika tiek īpaši konsekventi pielietota pret narkomāniem, kas ieguvuši atkarību no kreka.

Brazīlijā patērētās narkotikas pamatā tiek ievestas no ārzemēm - marihuāna no Paragvajas, bet kokaīns no Bolīvijas, skaidro varasiestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!