Telekompānija ABC demonstrējusi pēc ASV valdības rīkojuma izgrieztos fragmentus no videoieraksta ar Osamu bin Ladenu, kas varētu kompromitēt Saūda Arābijas valdību.
Starptautiskā terorista sarunas ieraksts tika veikts 9.novembrī, un, pēc ASV prezidenta Džordža Buša vārdiem, tas tika atrasts Afganistānā. Šo ierakstu publiskoja 13.decembrī. Tomēr neatkarīgie tulki, ko nolīga televīzijas kompānija ABC, atklāja, ka administrācijas izplatītais teksts nav pilnīgs, jo no videoieraksta ir izgriezti vairāki fragmenti. Tas tiek skaidrots ar to, ka bin Ladena viesis stāsta viņam, kā viņu Afganistānā slepeni nogādāja Saūda Arābijas reliģijas policija.

No videoieraksta kļūst skaidrs, ka Saūda Arābijas pilsoni Haledu al Harbi, kuram nav abu kāju un kurš ir karojis Afganistānā, Bosnijā un Čečenijā, uz tikšanos ar bin Ladenu nogādāja Saūda Arābijas reliģijas policija "Džalad al Haija".

Videoieraksts izraisīja plašu rezonansi ASV, jo tas liecināja par to, ka bin Ladens zināja par 11.septembra terora aktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!