Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Federācijas padomes - Krievijas parlamenta augšpalātas - deputāti rosina ievest Ukrainas dienvidaustrumos "miera uzturētāju" kontingentu.

"Krievija, ASV, ES un Ukrainu ir steidzami jāsēdina pie sarunu galda, lai vienotos par miera uzturēšanas kontingenta ievešanu Ukrainas dienvidaustrumos. Patlaban mēs formulējam tādu priekšlikumu, kas tiks iesniegts uz Federācijas padomes sēdi 29.aprīlī, bet, ja situācija saasināsies vēl vairāk, tad, iespējams, arī ātrāk," Krievijas deputāta Šņjakina teikto citē "Izvestija".

Viņaprāt, tuvojoties 25.maijā paredzētajām Ukrainas prezidenta vēlēšanām, vardarbības eskalācija turpināsies un līdz ar to augs arī bojāgājušo un ievainoto skaits.

Situācija Ukrainas dienvidaustrumos saasinās, par ko liecina tas ,ka ceturtdien Slovjanskā iegājuši 11 Ukrainas bruņutransportieri. To medijs sauc par iekļūšanu Doņeckas Tautas Republikas teritorijā.

Kā vēstīts, arī Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ceturtdien pauda satraukumu par to, ka Ukrainas bruņotie spēki sastāva un bruņojuma ziņā valsts dienvidaustrumos pārspēj "pašaizsardzības vienības".

"Spēki acīmredzami ir nevienādi," sacīja ministrs un piebilda, ka "Krievija ir spiesta reaģēt uz šādu situācijas attīstību".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedraudējis, ka Ukrainai nāksies saskarties ar "sekām" par tās ceturtdien uzsākto drošības operāciju pret prokrieviskajiem separātistiem valsts austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!