Foto: AP/Scanpix

Vācijas respektablais nedēļas izdevums "Der Spiegel" kļūdas pēc internetā svētdien publicēja nekrologu bijušajam ASV prezidentam Džordžam Bušam vecākajam, kas 23.decembrī ar paaugstinātu temperatūru tika ievietots intensīvās aprūpes režīmā.

Vēl nepabeigtais nekrologs svētdien uz dažām minūtēm parādījās "Der Spiegel" interneta vietnē, bet ātri vien tika izņemts no tās, pirms to ievēroja interneta lietotāji.

Publicētajā nekrologā "Der Spiegel" korespondents Ņujorkā Marks Pitcke raksturojis Bušu kā "bezkrāsainu politiķi", kura tēls uzlabojās vien tad, kad vēlāk tika salīdzināts ar viņa dēla Džordža Buša jaunākā prezidentūru.

"Visos ziņu dienestos atsevišķām personām ir izveidoti nekrologi," mikroblogošanas vietnē "Twitter" skaidroja "Der Spiegel", atzīstot, ka "tas, ka Buša vecākā nekrologs tika publicēts, bija tehniska kļūda. Atvainojamies".

88 gadus vecais Bušs kopš 23.novembra bija hospitalizēts Metodistu slimnīcā Hjūstonā, kur viņš ārstējas no bronhīta, bet drudža dēļ 23.decembrī viņam noteica intensīvās aprūpes režīmu. Viņš šajā slimnīcā ārstēja bronhītu arī no 7. līdz 19.novembrim.

Ģimenes pārstāvis informēja, ka bijušais ASV prezidents no intensīvās aprūpes nodaļas sestdien ir pārvests atpakaļ uz slimnīcas palātu, jo viņa veselības stāvoklis ir uzlabojies.

Republikānis Džordžs Bušs vecākais bija ASV prezidents vienu amata termiņu no 1989. līdz 1993.gadam. Pirms tam viņš bija viceprezidents Ronalda Reigana divkāršās prezidentūras  laikā.

Viņa dēls Džordžs Bušs jaunākais bija ASV prezidents  divus amata termiņus no 2001. līdz 2009.gadam.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!