Foto: Reuters/Scanpix
Japānas policija svētdien zem drupām Isinomaki pilsētā Mijagi prefektūrā atradusi divus 11.marta postošajā zemestrīcē un cunami izdzīvojušus cilvēkus, informē Japānas telekanāls NHK.

Izglābtie ir 80 gadus veca sieviete un 16 gadus vecs pusaudzis, informē telekanāls, atsaucoties uz policijas sniegtajām ziņām. Abu veselības stāvoklis ir slikts, viņi ir izbadējušies un izslāpuši.

Jau vēstīts, ka Japānā pagājušajā nedēļā notikušajā postošajā zemestrīcē un tās izraisītajos cunami oficiāli apstiprinātais bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 8133 cilvēkiem, svētdien paziņoja policija. 12 272 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem bez vēsts. Domājams, ka upuru skaits turpinās pieaugt. Varas iestādes lēš, ka kopējais upuru skaits var pārsniegt 18 tūkstošus cilvēku.

11.martā notikusī zemestrīce ar stiprumu 9,0 balles pēc Rihtera skalas ir stiprākā Japānā reģistrētā zemestrīce, kopš pirms 130 gadiem tika uzsākta zemestrīču stipruma noteikšana. Tā ir arī ceturtā spēcīgākā zemestrīce pasaulē kopš 1900.gada.

1995.gada janvārī Japānas rietumu pilsētā Kobē notika 7,2 ballu zemestrīce, kurā gāja bojā 6434 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!