Foto: Reuters/Scanpix

Vismaz 24 Dienvidsudānas karavīri gājuši bojā un 12 ir ievainoti sadursmē ar kaujiniekiem valsts austrumu štatā Džonglei, vēsta ārvalstu mediji.

Armijas karavīru vienība tika nosūtīta meklēt nemiernieku līderi Deividu Jau Jau, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta aģentūra "France Presse". Sadursme notikusi jau ceturtdien, bet par to tapis zināms tikai svētdien, kad izdzīvojušie karavīri atgriezušies bāzē. 17 cilvēki joprojām ir pazuduši bez vēsts.

Kopš Dienvidsudānas atdalīšanās no Sudānas 2011. gada jūlijā, abas valstis apsūdz viena otru kaujinieku grupējumu atbalstīšanā.

Abas valstis vēl nav atrisinājušas strīdu par ar naftu bagātajiem pierobežas reģioniem, kā dēļ notikuši militāri konflikti.

Nedaudz par gadu vecākās Dienvidsudānas valsts oficiālais nosaukums ir Dienvidsudānas Republika. Tās teritorija ir 620 000 kvadrātkilometru. un tā robežojas ar sešām valstīm, bet tai nav izejas pie jūras. Dienvidsudānā ir astoņi miljoni iedzīvotāju, kas pieder pie daudzām etniskajām grupām. Oficiālā valoda ir angļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!