Taizemes Kančanaburi budistu templī, netālu no galvaspilsētas Bangkokas, atrasti 40 mirušu tīģeru mazuļu ķermeņi, kas uzglabāti tempļa saldētavā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Policija un dzīvnieku tiesību aizstāvji reidu templī sāka pirmdien. Operācijā no tempļa tika izvesti 137 dzīvie tīģeri. Taču vēlāk žurnālisti sociālajos medijos izplatīja attēlus no notikuma vietas, kuros redzams, kā uz grīdas viens otram blakus, novietoti 40 tīģeru mazuļi ķermeņi.

Kančanaburi templis ir populārs tūristu objekts Taizemē, taču kopš reida sākšanas tas ir slēgts apmeklētājiem.

Policijas pulkvedis AFP ziņu aģentūrai pastāstīja, ka pēc atklājuma templim tiks izvirzītas jaunas kriminālās apsūdzības un piemitināja, ka tīģeru mazuļi bijuši pāris dienas veci brīdī, kad tie miruši, bet nav zināms, cik ilgi tie uzglabāti Kančanaburi tempļa saldētavā.

Taizemes Nacionālo parku departamenta pārstāvis aģentūrai "Reuters" teica, ka tīģeru ķermeņiem noteikti ir kāda vērtība tempļa ieskatā, taču nespēja precizēt, kāda tieši tā varētu būt.

Britu raidsabiedrība BBC raksta, ka tīģeru kauli un ķermeņa daļas tiek izmantotas tradicionālajā ķīniešu medicīnā.

Tempļa mūki notikušo nekomentēja, bet iepriekš noliedza jebkādas apsūdzības mirušo dzīvnieku kontrabandā. Savā Facebook lapā tempļa pārstāvji paziņoja, ka tīģeru mirstības līmenis templī ir "salīdzinoši zems," un, ka iepriekš mirušie dzīvnieki tika kremēti. Taču kopš 2010. gada izmaiņas likumos aizliegušas šādu praksi, lai, visticamāk, būtu pierādījumi tam, ka templis neīsteno dzīvnieku kontrabandu.

Kriss Kūts, kurš templī strādāja kā brīvprātīgais, raidsabiedrībai BBC pastāstīja, ka saldētavā uzglabātas dabiskā ceļā mirušu tīģerēnu atliekas. Dažas no tām tur atradās pat gadus piecus ilgi. "Būtu jocīgi, ja mirušo dzīvnieku atliekas tiktu uzglabātas tik ilgi, ja nolūks būtu bijis tās pārdot," viņš stāstīja.

Templis aizdomās par dzīvnieku tirgošanu, kontrabandu un to sišanu tiek turēts jau kopš 2001. gada. Taču mūki noliedz jebkādas apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!