Foto: AP/Scanpix

Deviņos ASV štatos no strutainā meningīta miruši jau astoņi cilvēki, vēl 97 cilvēki ir inficējušies ar bīstamo slimību, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Slimību kontroles centrs paziņojis, ka sestdien ar slimību bija sasirdzis jau 91 cilvēks un slimnieku skaits turpina augt. Centrs gan uzsver – šis meningīta veids nav lipīgs.

BBC vēsta, ka slimība ir skārusi deviņus ASV štatus – Tenesī, Mičiganu, Virdžīniju, Indiānu, Floridu, Mērilendu, Ziemeļkarolīnu un Ohaio. Vietējā policija jau iesaistījusies cilvēku apsekošanā, lai noskaidrotu tos, kurus skārusi bīstamā slimība.

Pastāv bažas, ka slimība izplatījusies ar nekvalitatīvām steroīdu injekcijām, kuras lietotas muguras sāpju ārstēšanai. Policija izmeklē to, kas varētu būt cēlonis saslimšanai, tiek apsekoti pacienti, kuri saņēmuši, iespējams, slimību izraisījušas injekcijas.

Veselības departamenta sniegtā informācija liecina, ka bojātās steroīdu injekcijas laikā no jūlija līdz septembrim izsūtītas 76 veselības pakalpojumu sniedzējiem 23 ASV štatos.

Meningīts ir smadzeņu apvalka iekaisums. Slimības galvenie simptomi ir paaugstināta temperatūra, drudzis, stipras galvassāpes, kakla stīvums, miega traucējumi, slikta dūša, vemšana un vēdersāpes. Slimniekiem var būt arī grūtības runāt un pārvietoties. Ir divi meningīta veidi – serozais un strutainais meningīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!