Foto: Delfi kolāža

Igaunijas nodokļu un muitas pārvalde, sadarbojoties ar Nīderlandes policiju, Somijas muitu un Eiropolu atklāja 3,5 tonnas kokaīna, kas bija paslēpts konteineros ar banāniem, vēsta "Delfi.ee".

Krava tika atrasta 21. martā, muitniekiem Mūgas ostā skenējot konteineru kravas no Ekvadoras.

Šī ir viens no lielākām atsavinātajām kokaīna kravām Baltijas un Ziemeļvalstu reģionos. Kravas mazumtirdzniecības vērtība būtu aptuveni pusmiljards eiro.

Kā medijam norādīja Nodokļu un muitas pārvaldes Izmeklēšanas departamenta Narkotiku noziegumu apkarošanas dienesta vadītājs, tik liels daudzums nav paredzēts Igaunijas tirgum, jo ​​tajā nav tik daudz patērētāju. Mūgas osta bija viena no kravas kuģa pieturvietām, un lielākā daļa konteineru, kas atradās uz šī kuģa, bija paredzēta Krievijai.

Jau vēstīts, ka pērn ap Ziemassvētkiem Rīgā divos veikalos banānu kastēs atrasti 168 kilogrami kokaīna. Savukārt 2019. gada janvārī Kokneses novadā kādā privātmājas teritorijā tika uzieta krava ar 42 kartona kastēm, kas tika sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo – "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu. Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti vairāki Latvijas pilsoņi.

Jau toreiz policija paziņoja, ka Kokneses novadā uzietā kokaīna krava, visticamāk, nebija paredzēta Latvijas tirgum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!