Foto: AFP/Scanpix

Aptuveni 1000 bēgļu no Sīrijas pēdējās diennakts laikā šķērsojuši Turcijas robežu, atsaucoties uz vietējām tiesībsargājošajām iestādēm, vēsta aģentūra “Itar – Tass”.

“Tikai pēdējās diennakts laikā aptuveni 1000 cilvēku šķērsojuši valsts robežu,” paziņojis policijas pārstāvis. Policija arī prognozē bēgļu pieplūduma turpināšanos, kamēr notiek sadursmes Idlibas pilsētā un tās apkārtnē Sīrijā.

Idlibas pilsētu Sīrijas armija ieņēma otrdien, bet nemiernieku vajāšana turpinās tās apkārtnē. Kaujas notiek kalnainajā reģionā pie Turcijas robežas, kur bāzējas galvenie nemiernieku spēki.

Cilvēki turpina ierasties, jo vardarbības līmenis Sīrijā turpina paaugstināties, teicis Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans. Ministru prezidents arī pastāstīja, ka Turcija pierobežas teritorijās ir izveidojusi vairākas telšu pilsētiņas un būvē dzīvojamo konteineru pilsētu, uz kuru pārvietot teltīs dzīvojošos bēgļus.

Saskaņā ar Turcijas varasiestāžu datiem, Sīrijas bēgļu skaits valstī ir gandrīz 14 tūkstoši, vēsta “Itar – Tass”.

Jau vēstīts, ka trešdien pēc četru dienu ilga uzbrukuma Sīrijas armija ir ieņēmusi Idlibas pilsētu. Sīrijas spēki sāka uzbrukumu sestdien, bombardējot pilsētu un apkārtējos rajonus, lai padzītu no turienes bruņotos nemierniekus. Opozīcijas kaujinieki no tās atkāpās.

Pirms divām nedēļām Sīrijas spēki ieņēma Homsas pilsētas Babaamras rajonu, kurā bija nostiprinājušies nemiernieki. Tas notika pēc mēnesi ilga uzbrukuma Homsai, kura laikā gāja bojā simtiem cilvēku.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" apkopotā informācija liecina, ka gada laikā jau ir nogalināti 8458 cilvēki.

Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 2000 Sīrijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!