Foto: EPA/Scanpix/LETA
Dienvidāfrikas Republika šonedēļ izsludināja Covid-19 pandēmijas dēļ ieviesto ierobežojumu pastiprināšanu, lai mazinātu tā dēvēto trešo pandēmijas vilni, vēsta "Africa News".

Prezidents Sirils Ramaposa otrdien izsludināja komandantstundas laika pagarinājumu par stundu no pulksten 10 vakarā līdz pulksten 4 rītā, alkohola tirdzniecības ierobežojumus, reliģisko procesiju un publisku pasākumu apmeklētāju ierobežojumu līdz 50 cilvēkiem iekštelpās un līdz 100 ārtelpās un citus ierobežojumus, lai ierobežotu cilvēku satikšanos un attiecīgi – vīrusa izplatību.

Prezidents televīzijas tiešraidē informējis, ka ierobežojumus nācies pastiprināt, reaģējot uz inficēto skaita pieaugumu dažādos valsts reģionos, kas jau draudot pārslogot medicīnas iestādes.

"Pēdējo septiņu dienu laikā reģistrēti vidēji 7500 jauni inficēšanās gadījumi dienā, bet slimnīcās uzņemto skaits pēdējo 14 dienu laikā pieaudzis par 59%, salīdzinot ar 14 iepriekšējām dienām. Vidējais mirušo skaits dienā divu nedēļu laikā pieaudzis par 48% no 535 līdz 791," skaidrojis Ramaposa. Prezidents norādījis, ka valsts prioritāte tagad esot nodrošināt pietiekami daudz slimnīcas gultu, elpināšanas aparātu, skābekļa un medicīniskā personāla.

Dienvidāfrika ir pandēmijas smagāk skartā valsts kontinentā, kurā līdz šim reģistrēti 1,7 inficēšanās gadījumu un 57 000 mirušo no Covid-19 jeb gandrīz 40% mirušo no visiem pandēmijas aizsauktajiem Āfrikā. Valstī ir aptuveni 60 miljoni iedzīvotāju, bet vismaz vienu vakcīnu saņēmuši 3,3%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!