Foto: Privātais arhīvs
Dienvidāfrikā safari lauva uzbrukusi un nāvējoši ievainojusi 29 gadus veco Katrīnu Čapelu. Amerikāniete ikdienā nodarbojas ar seriāla "Troņu spēles" video rediģēšanu un bija devusies uz Āfriku ceļojumā, raksta "RT".

Deviņgadīgas lauvenes uzbrukums noticis pirmdien Lauvu parkā Johanesburgas tuvumā, kad Čapela pa atvērto mašīnas logu fotografējusi lauvas. Lauva gulējusi, bet, kad amerikāniete un viņas gids ar bezceļu automašīnu piebraukuši tuvumā, piecēlusies un pienākusi pie auto.

Kādā brīdī lauva pēkšņi ielēkusi atvērtajā logā un iekodusi žurnālistei. Parka administrācija izteikusi līdzjūtību bojāgājušās tuviniekiem, vienlaikus norādot, ka atvērt auto logus parkā ir kategoriski aizliegts. Turklāt liecinieki stāsta, ka automašīnai bijuši atvērti vairāki logi.


Savukārt amerikānietes gids Pjērs Potgīters, kurš ir 66 gadus vecs, centies lauvu aizbiedēt, kā arī piedzīvojis sirdstrieku, kā arī nopietnus ievainojumus.

Pēc uzbrukuma slavenā seriāla video redaktore esot asiņojusi no kaklā gūtā ievainojuma. Gids esot centies palīdzēt, bet, drīz pēc paramediķu ierašanās, amerikāniete mirusi.

Policija konfiscējusi Čapelas un citu tūristu kameras lai noskaidrotu lietas apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!